По-русски
Українською
Погода:
  • Курси валют: USD 11.5   EUR 15.7
  • Пальне: A92 10.53   A95 10.90   ДП 9.74

Leopolis Grand Prix
27-29 червня у Львові відбудеться найбільша автомобільна подія України та Центральної Європи.


Венеція по-голландськи

Харлем - Амстердам - Роттердам - Дордрехт - Гаага - Дельфт
0

Амстердам

Нідерланди, Північна Голландія
Давній Амстердам - є столицею королівства Нідерландів та одним з найбільших історичних міст Європи

Храм Светіцховелі

В XI столітті на місці базиліки зводить церква Дванадцяти апостолів - храм Светіцховелі. Це – головний кафедральний собор та найбільша церква сучасної країни
AutoTravel у соціальних мережах


Свой первый холодильник мы с женой купили в магазине Комплект, находится в Одессе, нам понравился этот магазин.

В онлайн магазине оборудоваия stocktools.ru есть все. От ручного инструмента, до мощных лодочных моторов.

ТОП-10 міст світу з найсмачнішою вуличною їжею

13 травня 2013  АвтоТревел

У більшості міст світу кольорові та різноманітні прилавки, розвали або кіоски з вуличною їжею не лише приваблюють своїм виглядом та ароматом, але і надають національного колориту цим містам, підіймаючи рівень їхньої туристичної привабливості. Корреспондент.net розповідає про 10 міст, на вулицях можна знайти найсмачнішу їжу для перекусу на ходу.

Гонконг, Китай

Фото: AP

На багатолюдних вулицях цього інтернаціонального міста розташовуються прилавки з найрізноманітнішою їжею: від солодкого супу з тофу або змій, до яєчних пирогів та пельменів. Найкраще побачити все розмаїття гонконгської вуличної їжі можна на ринках Темпел-стріт у Яу-Ма-Теі, Жіночому базарі на вулиці Танг-Чоі та в Kowloon City. Тут можна спробувати гарячі горщики, рибні кульки каррі та шашлики з тофу. Кількість "дей-пей-донгів" - так тут називають вуличних продавців їжі - зменшилося з 80-х років минулого століття, коли посилилися правила вуличної торгівлі, але знамениті Нудл-шопи - магазини з багатьма різновидами локшини, а також базари досі процвітають. 

Ріо-де-Жанейро, Бразилія

Фото: streetgourmetla.com

Прилавки з вуличною їжею займають у Ріо центральне місце. Торгові площі простяглися по всьому місту - від узбережжя до околиць. Вуличні торговці пропонують великий асортимент закусок і готових страв, серед яких варто спробувати рибно-картопляні крокети, фейжоаду (рис з бобами і свининою) і різноманітні солоні кренделі. Також у Ріо багато стендів з напоями, особливою популярністю користується сік з ягід асаї. Крім того, дуже популярними є солодощі, на кшталт млинчиків тапіока та чуррос з шоколадною або карамельною начинкою.

На пляжах Копакабана та Іпанема прилавки з їжею працюють цілодобово. У Старому Ріо найпопулярнішою вуличною їжею можна назвати шашлики (по-португальськи churrasquinhos), хот-доги (їх тут називають cachorro quente) і сирний хліб (pao de queijo).

Париж, Франція

Фото: foodtruckfestivalsofne.com

Хоча Париж асоціюється в основному із декадентськими неспішними обідами в шикарних ресторанах, але вулиці міста також є дуже цікавими в гастрономічному плані. Зокрема, дуже спокусливими для туристів є легендарні тонкі французькі млинці crêpe - головний елемент харчової вуличної торгівлі Парижа.

Не варто забувати про знамениту французьку випічку. У численних паризьких булочних і пекарнях завжди можна купити свіжі сендвічі та багети. На вулицях в районі Мараіс варто спробувати популярне блюдо арабської кухні фалафель, а також індійську самсу.

Бостон, Массачусетс, США

Фото: AP

Останнім часом у Бостоні та ще деяких містах США стрімко набирають популярність пересувні гастрономи. Близько 50 фургонів з різноманітною їжею курсують містом, зупиняючись для торгівлі в одному з 30 відведених місць. Навесні, влітку та восени ці пересувні кафе часто збираються на заміських ярмарках або поблизу великих відкритих базарів у святкові дні, де кожен фургон має свій куточок на продуктовому ринку. Асортимент страв таких мобільних гастрономів досить широкий. Наприклад, є фургони з в'єтнамською кухнею і фургони, котрі спеціалізуються на приготуванні ролів з лобстерами. Кухарі таких пересувних закусочних влаштовують гастрономічні фестивалі та кулінарні змагання, а іноді, навіть, відкривають власні стаціонарні ресторани. До того ж, багато ресторанів Бостоні почали практикувати продаж своєї їжі на вулицях міста.

Стамбул, Туреччина

Фото: virtualtourist.com

Вулиці Стамбула переповнені прилавками з їжею і поодинокими продавцями різноманітних снеків. Найбільш популярними є національні турецькі страви, які можна спробувати на вулицях Стамбула: кебаб (невеликі шашлики з баранини, яловичини або курятини на дерев'яних шпажках), дьонер (м'ясо, підсмажене на вертикальному рожні), лахмаджун (турецька піца), калачі зі сезамом і різноманітні вироби з листкового тіста. Особливо багато вуличних торговців їжею в районах Каракой, Ортакой і Таксим. На набережній за три турецькі ліри можна купити бутерброд з рибою у продавців на одному з пришвартованих там човнів. Кулінарними родзинками вуличної торгівлі Стамбула також є всюдисущі прилавки зі смаженою кукурудзою та каштанами.

Мехіко, Мексика

Фото: czechoutchannel.blogspot.com

Найчастіше вуличну їжу в Мехіко описують словами "доступна та автентична", пишуть експерти Cheapflights.com. Тисячі продуктових розкладок пропонують національні страви мексиканської кухні, такі як тостадос, карнітас, тамалес і касадільї. Але головна страва вуличного харчування в Мехіко - це tacos al pastor, невеликий прісний коржик з нарізаною тонкими шматочками свининою, яку обсмажили на вертикальному рожні, з цибулею та коріандром у соусі чилі.

Укладачі рейтингу рекомендують спробувати їжу в одній з численних продуктових візків на центральній площі міста Centro Historico's Zocalo або в районі Colonia Roma.

На розі вулиць Делісіас і Аранда, можна скуштувати пиріжки зі смаженої кукурудзи з квасолею, сиром, кактусом та кінзою.

Оттава, Канада

Фото: www.skyscrapercity.com

Постійно перебуваючи в тіні Ванкувера та Торонто, в гастрономічному плані Оттава може похвалитися стрімким розвитком мобільної торгівлі їжею. На даний момент тут вже працюють 44 продуктових фургона і ще 20 пересувних закусочних з'являться на вулицях міста найближчим часом. Нові продуктові візки, зокрема, запропонують так звану "нову техаську кухню" і страви з місцевих сезонних інгредієнтів. Нові спеціалізовані фургони на вулицях Оттави будуть продавати заморожені йогурти, чуррос, запечену картоплю з начинкою. Ці новинки доповнять більш традиційні пересувні прилавки з хот-догами, сосисками та картоплею фрі.

Марракеш, Морокко

Фото: AP

Серцем вуличної гастрономічної культури Марракеша є Djemaa el-Fna, головна площа міста, яку вночі освітлюють вогні більше 100 торгових точок з їжею. Гурмани тут можуть спробувати традиційну страву Марокко - баранячу голову, а менш авантюрних туристів можуть зацікавити смажені баклажани і страви на основі кускусу. На площі також можна побачити заклиначів змій і провісниць по картах Таро. Іншим ключовим місцем для вуличного харчування в Марракеші є Rue El Kassabin. Тут можуть засмажити баранчика, готують бобові супи, равликів і макарони по-марокканськи.

Берлін, Німеччина

Фото: AP

На вулицях Берліна готують і продають традиційні страви різних країн світу, але найпопулярнішими є каррівурст і донер-кебаб. Каррівурст - це добре просмажена свиняча сарделька в кетчупі, посипана каррі. Це національне німецьке блюдо можна покуштувати в Curry 36 у популярному районі Берліна Кройцберзі. Поціновувачі каррівурст зазвичай їдять його з картоплею фрі, майонезом і кетчупом.

На ринках Берліна готують їжу з елементами різних національних кухонь. Тут можна купити бутерброди з маринованим оселедцем, з фалафелем і турецьку випічку. Також у Берліні ,як і в Туреччині, дуже популярними є прилавки з донер-кебабами. 

Нещодавно в Кройцберзі почали організовувати день вуличної їжі на Markthalle. Щочетверга на площі торговці продуктами харчування вибудовують в ряд свої прилавки, демонструючи багатство берлінської вуличної кухні.

Фукуока, Японія

Фото: wanderingcook.com

Це не дуже відоме японське місто, яке, однак, знамените своєю вуличною їжею. У місті налічується близько 150 пересувних кулінарних кіосків, які тут називають "ятаї". Вони відкриваються, коли починає темніти, і зникають на світанку. Ятаї розкидані по всьому місту, але, в основному, вони зосереджуються біля станції Tenjin і в південній частині острова Накасу.

На цих прилавках готують деякі національні японські страви: тонкатцу (локшина зі свининою), мінтайіко (гострий минтай), хаката гьоза (смажені пельмені з капустою та свининою), івасі мінтайіко (японські сардини, фаршировані мінтайіко), темпура (морепродукти та овочі, обсмажені в тісті). Запивати це все оглядачі рекомендують саке.

Фото на головній з Flickr (by palindrome6996)

Koppecпондент.net за матеріалами Cheapflights.com


Якщо ви знайшли помилку на цiй сторiнцi, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Теги: туризм, фото




Коментарі [0]
Коментар:
Захисний код:
Авторизація
Електронна пошта:
Пароль:
Запам'ятати мене на цьому комп'ютері
Якщо ви новий читач, будь ласка, зареєструйтесь.
Ви можете увійти під своїм акаунтом Facebook
Facebook