По-русски
Українською
Погода:
  • Курси валют: USD 11.5   EUR 15.7
  • Пальне: A92 10.53   A95 10.90   ДП 9.74
Мотоподорож 2013 - Дніпром до Байкалу
На початку червня 2013 року стартує чотиримісячна мотоекспедиція «Дніпром до Байкалу».

Партнери:





    

    

    

    

    

    

    

    

Більше про нас:

Написати нам: dnipromdobaykalu2013@gmail.com

Особливості національної кухні. Вареники по-монгольські, та сурок під сметаною

4 вересня 2013, 21:57

Це не контрабанда, це не ринок шкіри, це не жертва автодорожньої пригоди. Це наша вечеря - тарбаган, і ми його з'їмо.

Справа в тому, що ми потрапили до туристичної юрти, де можна пожити скільки заманеться і готувати те, що заманеться. Розпочинаємо готування супу з баранини. Хлопці з клубу Red falcons мають неабиякий дар кулінарів.



Юля теж розпочала процес приготування смачної страви, яку ми принесемо в дарунок від України. Ніхто крім Тегшее не знає, що це буде. А ми завчасно секрет і не видаємо, поки просто смажимо цибульку.


Тегшее просто кайфує від того, що відбувається.


Кипить....


А сержант тренує свого собаку.




Практичність юрти просто неймовірна. Хлопці нам сказали, що навіть вдавнину мокрий, наприклад після дощу, одяг сушили саме так.


А сюди виходить дим. Вражає, як красиво розписані усі дерев'яні частини юрти.


Навколо юрти бавляться діти.


Вгадайте, якої статі це маля?


Розпочинається найцікавіше. Заміс тіста для вареників. Юля старається зі всіх сил.


Для наших друзів монголів ця страва є диковинкою, а процес ще цікавіший.


Головне, щоб був в печі жар.


І ось розпочинається другий етап - це ліплення вареників. В цій справі спочатку були активні жінки, але потім творили усі.


Відпочинок з дітьми, що може бути краще.


І ось перші готові поринути в окріп.


Монгольські дівчата так вправно орудували тістом! Вони теж це вміють дуже добре, адже в Монголії є "подібна" страва - буузи.



Тож допомога дівчат була неоціненна. Але зліпити саме вареник, отакий рівненький, та ще й кучерявий, як у Юлі, їм таки не вдавалося.


Юля вчить тонкощів ліплення.


Діти також зацікавилися.


ОГОГО!!!


І форми значення не мають.


Готуються!!! А запах який!!!



Далі без коментарів.



Ну а як ми готували і їли монгольську страву, тарбагана, або ж сурка, читайте в блозі мотоекспедиції "Дніпром до Байкалу".


Якщо ви знайшли помилку на цiй сторiнцi, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Теги: Мотоекспедиція Дніпром до Байкалу, мото, Монголія, Україна, етнічне, побут, культура, їжа




Коментарі [0]
Коментар:
Захисний код:
Авторизація
Електронна пошта:
Пароль:
Запам'ятати мене на цьому комп'ютері
Якщо ви новий читач, будь ласка, зареєструйтесь.
Ви можете увійти під своїм акаунтом Facebook
Facebook